- مایکروسافت
Windows
- نرم افزارهای امنیتی
- سایر نرم افزارها
- مقالات
- استعلام هزینه
- پیگیری سفارش
- سوالات متداول
نوکیا بخش گوشیهای هوشمند خود را به مایکروسافت فروخت و همین کار موجب به وجود آمدن تغییرات زیادی برای هر دو شرکت شد.
در واقع تمامی قدمها برداشته شده بود تا ویندوزفون در کنار اندروید و iOS سومین ضلع مثلث قدرت در پلتفرمهای موبایلی را تشکیل دهد. نوکیا اگر چه نه مثل سابق اما هنوز هم آوازه و اعتبار خود را در بازار و بین کاربران داشت و سهم آنها در بازار برخی کشورها نیز وضعیت نسبتا خوبی داشت. در برخی کشورها بیش از ده درصد کاربران گوشیهای هوشمند از ویندوزفون استفاده میکردند و با توجه به سهم اندروید و iOS در آن زمان، این میزان به هیچ وجه بد و ناامیدکننده به نظر نمیرسید.
به نظر میرسد مایکروسافت هیچگاه پلتفرم اسمارتفون خود را جدی نگرفته بود. ظاهرا اصلا اتفاق جدیدی نیفتاده بود. برای مقایسهای کوچک تنها کافی است بیان کرد هنگامی که ویندوز 10معرفی شد، به عنوان تنها سیستم عامل بر روی تمامی دستگاهها شناخته شد. در خصوص تولید گوشیهای هوشمند نیز کیفیت این محصولات به هیچوجه با اسمارتفونهای نوکیا برابری نمیکرد و تنها شاید در این میان لومیا 930 و تعداد انگشتشماری دیگر یک استثنا بودند.
در همین مرحله بود که مایکروسافت مجبور شد بیشتر کارکنان بخش گوشیهای هوشمند را که اکثرا نیز از کارمندان نوکیا بودند، اخراج کند. در ادامه با اعلام سیر نزولی این بخش برای مایکروسافت، خبرهای بد برای این شرکت تکمیل شد. اما این هم پایان راه نبود و Stephen Elop، رییس این بخش، خود نیز مجبور شد پس از تعدیل دوازده هزار و پانصد تن از کارمندان از پستش کنارهگیری کند.
در این بین لومیا 950 وارد بازار شد تا در حد جرقهای، روشنیبخش تاریکیهای ناتمام مایکروسافت باشد. اما با سیاستهای مایکروسافت کاربران این گوشی نیز پس از مدتی حس در دست داشتن یک اسمارتفون را نداشتند. به جز بخش دوربین، سختافزار قدرتمندی در این دیوایس وجود نداشت. از نظر نرمافزاری نیز لومیا 950 آنچنان که باید حمایت نشد و بدون عرضه اپلیکیشنی جدید بر روی پلتفرم دستگاه، کاربران دیگر نمیتوانستند از سرویسهای جدید بهرهمند شوند. در نهایت مایکروسافت مجبور شد تا ویندوز 10 موبایل را تنها برای مشتریان تجاری عرضه کند.
پس از تمامی این اتفاقات در کمتر از 4 سال پس از فروش، نوکیا زیر چتر شرکت HMD و با پلتفرم اندروید بازگشتی پرشکوه به بازار داشته است. تعداد بیشماری از کارمندان نوکیا و مایکروسافت در بخشهای گوناگون آن مشغول به کار هستند و مطمئنا از تولید گوشی هوشمند با کیفیت بالا رضایت خاطر کامل دارند؛ کاری که مایکروسافت از انجام آن ناتوان ماند.
در هر صورت میتوان گفت با وجود دستگاههای به روز و قدرتمند نوکیا و سازگاری آنها با سیستم عامل اندروید، هنوز هم برخی کاربران دلتنگ روزهایی میشوند که بر روی این برند با ویندوزفون کار میکردند. ویندوزفونی که آغازی خوب داشت، اما در نهایت دچار فرجامی غمانگیز شد.